Wednesday, August 27, 2014

Bruschete cu porumb

Crispy și crocante, în mod natural dulci și cu gust, bruschettele cu  porumb si homar sunt un fel de mâncare fabulos pentru vara si divertisment. Bucățile de homar suculente sunt aruncate peste boabele de porumb proaspete, ardei dulce și coriandru (sau tarhon, mărar, busuioc sau alte plante dulci), într-o lumină și un sos cremos . Puteți prăji rondelele de baghete, feliile de gluten focaccia sau dacă mănânci cereale libere, serveste acest lucru pe salata verde, andive sau ridichi cupe. Noi întotdeauna facem în plus, deoarece aceste bucati mici dispar la fel de repede cum le putem face! Ne place o muscatura mica pentru un cocktail-uri de vară, sau ca un starter pentru masa de vreme caldă.



INGREDIENTE

2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1 bagheta, se taie în felii groase de 1 cm
1 usturoi mare cățel, feliat în jumătate
2 cutii medii proaspete organice de porumb, fiert 6-7 minute și apoi se răcește
1 mic ardei rosu, fara seminte, taiat fin cubulete
1 ceapă eșalotă, tocata foarte fin
3 linguri de coriandru tocat, plus frunze suplimentare pentru garnitură
2 cozi de homar sau un homar întreg , fiert, curățate și taiat cuburi în bucăți mici
1/4 ceasca maioneza de cea mai buna calitate
 un vârf de cuțit de cayenne
Sare si piper negru proaspat macinat
½ avocado ferm, dar coapt, fără sâmburi, cu pielita îndepărtata și taiat felii subtiri

Timp de Prep : 15 minute
Timp total : 25 minute

PREGĂTIREA

Incalziti cuptorul la 425'F
Puneți feliile de paine pe o foaie de copt. Periaza feliile cu ulei de măsline și frecați cu partea taiata de usturoi. Coaceți până devin aurii, aproximativ 5-7 minute. Alternativ, puneti pe grătarul de pâine până devin aurii pe ambele părți și lasati-le sa se raceasca în timp cese face toppingul.

Taie boabele de porumb cu un cuțit mic, foarte ascuțit. Adăugați ardeiul roșu, ceapa, coriandru tocat și homarul și se amestecă bine până se combina. Amestecati împreună maioneza, sucul de lămâie și Cayenne și se toarnă sosul peste amestecul homar si porumb. Se amestecă bine, adăugând sare și piper după gust.
Se pune o lingura din amestecul de homar la fiecare fiecare de pâine și se pune in partea de sus o felie de avocado (în cazul în care feliile sunt foarte mari, pur și simplu se taie în jumătate) . Se decoreaza cu o frunza de coriandru și exista ma multe variante se servire : dacă vă plac calde, se adaugă 1 mic jalapeno, fin tocat. Experimenti cu diferite ierburi: toate cele enumerate mai sus, merg bine cu homarul și porumbul. Și dacă nu ai o sursa de homar bun, folosiți creveți sau carne de crab proaspătă. Se obtin aproximativ 20-25 bucati.