Ingrediente
Pentru blat aveti nevoie de vreo 24 de biscuiti Oreo si 100 grame de unt
Pentru crema de branza aveti nevoie de 250 g de crema de branza la temperatura camerei, 6 linguri de zahar, 6 linguri de smantana, 1 ou , 1 galbenus, esenta de vanilie, putina sare si vreo 12 biscuiti Oreo faramitati.
Pentru inceput se incalzeste cuptorul setat la 180 grade celsius si se pune hartia de copt pe tava. Se incepe cu blatul. Biscuitii trebuie faramitati foarte bine, pana devin ca un praf. Eu folosesc robotul de bucatarie la viteza maxima, apoi adaug untul iar blatul devine putin moale. Daca nu se umezeste complet se mai adauga putin unt. Blatul obtinul se modeleaza pe tava. Se introduce la cuptor pentru aproximativ 10 minute pana cand se intareste putin.
Pentru umplutura, punem branza intr-un bol de mixer si o batem la viteza mare aproximativ 2 minute. Adaugam zaharul si amestecam bpana cand se incorporeaza total. Adaugam apoi smantana, oul , galbenusul, sare , esenta de vanilie pana cand se incorporeaza frumos. Biscuitii zdrobiti ii incorporam la final dar cu o lingura.
Se toarna compozitia peste blatul racit si se netezeste frumos cu o spatula. Se introduce la cuptor pentru 40 de minute. Se scoate si se pune la rece pentru vreo 3 ore apoi se taie in bucati.
Asa arata prajitura daca alegeti o varinta mai complexa, fara a adauga biscuti zdrobiti in umplutura ci peste.
Daca doriti un topping pentru aceasta prajitura puteti incerca o crema de lamaie. pentru a o prepara aveti nevoie de 2 lamai proaspete, 50 de grame de unt, 3 oua si 100 g de zahar. Stoarceti bine lamaile si pastrati sucul iar coaja se rade pe razatoare. Ouale se bat bine cu zaharul pana cand face spune apoi se face un baine marine si se adauga si sucul de lamaie. Continuati vreo 10 minute pana cand se transforna intr-o crema subtire. Apoi se adauga si untul p si se amesteca pana se topeste. la final adaugam coja de lamaie rasa. Se tine la rece minimum 2 ore.
Toppingul poate fi de asemea din fructe sau daca doriti sa pastrati tema poate fi din ciocolata. Un toping din cirese sau visine se potriveste bine cu un cheesecake din ciocolata. Ciresele se spala si se curata de samburi.Aveti nevoie de vreo jumatate de kilogram din aceste fructe. Se pune 100 - 150 ml de apa la fiert alaturi de cirese si 6-7 linguri de zahar. Se fierb pana se inmoaie ciresele apoi se lasa sa se raceasca inainte de folosire.
Daca doriti ca si blatul sa fie si mai usor de preparat puteti incerca un blat din biscuiti. Binenteles, nu tot Oreo ! Pentru a prepara acest blat aveti nevoie de 300 g biscuiti , 1 pachet de unt si 2 linguri de zahar. Biscutii se toaca marunt cu ajutorul unui robot de bucatarie. Se amesteca apoi cu zaharul. Untul se topeste integral apoi se amesteca cu biscuitii. Puneti apoi amestecul pe o hartie de copt si puteti pune apoi crema de cheesecake.