Thursday, August 28, 2014

Retete cu prosciutto

De renume mondial , sunca uscata cruda este cel mai adesea servita pur și simplu ca un aperitiv (aperitiv, înainte de mase) , fie de la sine (poate înfășurata în jurul unei grisine subțiri ) sau ca parte a unui platou sortiment, de multe ori însoțită de brânză si cu niște pâine pentru a tempera salinitatea. Și nu e sigur nimic în neregulă sa te bucuri în acest fel, mai ales daca este un prosciutto cu adevărat de înaltă calitate.

Dar sunt multe alte modalități de a utiliza prosciutto în afară de includerea sa in multe retete diferite ( Saltimbocca : chiftele subțiri din mânzat acoperite cu prosciutto si salvie), fie folosind-o cruda (nefiarta ) , asociata cu alte ingrediente, gătite sau negătite sau dându-i o transformare rapidă pe masa ta.


1 Cu Fructe



Feliile subtiri de prosciutto au fost în mod tradițional servite înfășurat în jurul unei felii de pepene galben sau smochine dulci, coapte - salinitatea uscata si prosciutto și dulceața suculenta a fructului face o asociere perfectă pentru a începe o masă în serile calde, însoțite, probabil, de un pahar rece de prosecco . Un sandwich minunat se poate face prin stratificare feliilor de prosciutto si felii subtiri de smochin între două bucăți de focaccia.

Puteți face asocieri cu alte fructe, similare - (piersici, mango, caise, nectarine sau altele, sau înlocuiti fructele proaspete, cu, un pepene galben, smochine, piersici sau sorbetto , pentru un aperitiv și mai revigorant! Sau încercați de a umple smochinele cu ricotta proaspătă și cu nuci prăjite, apoi punându-le în prosciutto, pentru a face trata chiar mai decadent. Prosciutto și piersicile la gratar sună ca un mar aperitive în aer liber, fie singur, fie ca baza la o salată .

O ultima prosciutto + fructe idee: o salata minunata și simpla de făcut cu prosciutto, rucola sălbatica și felii subtiri de smochin, piersici, pepene galben sau imbracate cu ulei de măsline extravirgin și oțet balsamic și acoperite cu așchii subțiri de Parmigiano Reggiano.

2. Ca un Topping la Pizza

Aasezati pe o pizza simpla Margherita, felii de prosciutto proaspăte și pumni generosi de rucola proaspăta.

3. Cu Legume



Prosciutto este de multe ori înfășurat în jurul unor pachete mici, fierte, prajite, la gratar sau cu sparanghel, și a servit asa cum este sau este trecut apoi sub broiler până cand prosciutto este clar și se rumeneste .

Puteți încerca această idee cu alte legume, precum: fasole verde sau anghinare. Sau mazăre verde sote cu benzi mici de prosciutto tocat si se serveste cu menta proaspata.