Friday, August 22, 2014

Cand se face testul de sarcina

Depinde de testul de sarcină pe care il folosiți. Toate testele de sarcina masoara cantitatea de gonadotropină corionică umană (hCG), hormonul sarcinii, din corpul tau. Testele de sarcina au principala actiune de a detecta prezența hCG în urină. Unele teste de sarcina sunt mai sensibile decat altele. Testele mai sensibile pot fi în măsură să detecteze un nivel scazut de hCG la doar patru zile înainte de perioada de mentruatie sau la sapte zile de la conceptie.

Sensibilitatea unui test de sarcina este descris pe ambalaj ca mUI / ml (Unitate-mili Internationala per mililitru). Testele de sarcina variaza de la sensibilitate de la 10 mUI / ml la 40 mUI / ml. Inferior numărului, mai sensibil test și mai devreme se poate detecta sarcina. Dacă testul este facut prea repede , chiar și cu un test sensibil, cantitatea de hCG în urină ar putea să nu fie suficienta de mare pentru a o detecta.
 Noțiunile de bază un fals negativ, atunci când un test care spune că nu ești însărcinată și sunteți, poate fi stresant. Cele mai multe teste de sarcina vor da rezultate precise în cazul în care vă veti testa în momentul in care mentruatia a inceput sa intarzie doua , trei zile sau aproximativ la două săptămâni după ce ovulatie . In cazul in care ati folosit contraceptia de urgenta ( Postinor ) este de asteptat ca ciclul dumneavoastra sa intarzie 5 zile.

Un test poate fi negativ din mai multe motive. Nu puteți fi gravidă sau, este posibil să fi ovulat mai tarziu decat ai crezut, și să nu fii atat de avansata in sarcina cum ai crezut. Unal din 10 femei poate avea un nivel foarte scazut de hCG, în momentul in care ar trebui sa apara mentruatia. Dacă aveți un rezultat negativ, dar încă nu aveți menstruație, testați-va din nou peste trei zile mai târziu.

Dacă sunteți gravidă, nivelurile de hormon pot creste destul de mult in cateva zile. Un test de sange poate detecta, de asemenea, nivelul de hCG. Analizele de sânge sunt mai sensibile decat testele de urina si pot detecta sarcina de la aproximativ șase până la opt zile după ovulație sau conceptie. Cu toate acestea nu se va face un test de sange pentru sarcina pana dupa perioada in care ar trebui sa vina mentruatia și chiar și atunci numai în cazul în care există o necesitate medicală.

Majoritatea testelor de sarcina din farmaciile noastre detecteaza o eventuala sarcina inca din prima intarziere a ciclului, dar trebuie sa folositi urina de dimineata, atunci cand hormonul este mai crescut in nivel deoarece urina nu este diluata. La o saptamana  de la intarzierea ciclului , se poate folosi in orice moment al zilei.