Saturday, August 23, 2014

Cand are loc ovulatia ?

Ovulația este atunci când unul sau mai multe ovule sunt eliberate de la unul din ovare. Acest lucru se întâmplă spre in timpului dintre doua menstruatii . În fiecare lună, se afla între 15 și 20 de ovule mature în interiorul ovarelor. Un ovul este eliberat și este cuprins într-una din trompele uterine. Trompele uterine conecteaza ovarele cu uterul. Ovarele nu elibereaza în mod necesar la rând pentru a elibera un ovul. Se întâmplă destul de aleatoriu.

Cand pot ramane insarcinata?

Pentru a deveni gravidă în mod natural, unul dintre ovule și sperma partenerului tau trebuie sa se intalneasca in tubul falopian. Ovulul nu supraviețuiește mai mult de 24 de ore după ce ați ovulat. Deci, unirea ovulului și sperma trebuie să apară în acest moment. Cu toate acestea, spermatozoizii pot supravietui timp de pana la sapte zile. Vor trai fericiti in vagin, uter sau in trompele uterine in această perioadă de timp . Acest lucru înseamnă că nu trebuie să faceti sex decat la momentul exact de ovulatie pentru a ramane insarcinata. De fapt, aveți o fereastră fertila de aproximativ șase zile. Această fereastră include cinci zile înainte și ziua ovulatiei in sine . Deci, daca faci sex la un moment dat în timpul fereastrei fertile, ovulul proaspăt ovulat ar putea întâlni sperma și să fie fecundat.

Cum îmi pot da seama cand de ziua cea mai fertila?

Cel mai simplu mod de a afla ceal mai fertila zi este să notați lungimea ciclului menstrual . Apoi, uita-te atent la semnele de schimbari hormonale si fizice din corp. Veți începe să observați semne că sunteți fertila la cinci zile înainte de ovulatie. Ovulația are loc, de obicei, între a 12-a și a 14-a zi din prima zi de menstruatie . Aceasta este o medie, asa ca ar putea fi câteva zile mai devreme sau mai târziu. De exemplu, să presupunem că aveți un ciclu regulat de 28 de zile. Fereastra fertila este probabil să fie în jur de 12 - 17 zile de la prima zi de menstruatie. Cu toate acestea, o multime de femei au un ciclu neregulat. În cazul în care ciclul tau este neregulat, ovulatia poate avea loc o săptămână mai devreme sau mai târziu, de la o lună la alta .

Acesta este motivul pentru a învăța semnele fertile ale corpului tau . Acestea includ:

-modificări în mucusul cervical pe care le vedeți pe chiloti sau pe hârtia igienică atunci când mergi la baie. Modificările mucusului cervical se pot vedea atunci când esti fertila . După perioada s-a terminat, mucusul cervical creste treptat în cantitate și schimbări în textura. Această schimbare reflectă creșterea nivelului de estrogen din organism. De asemenea, vă arată ca sunteti aproape de ovulatie . Esti cea mai fertila cand mucusul devine limpede, alunecos si lipicios. Este un pic ca si albușul de ou crud. Acest mucus fertil conduce sperma pe drumul său prin uter. Hrănește și protejează sperma ca se deplaseaza spre trompele uterine.

- o durere de burtă, aproximativ o cincime din femei pot simti de fapt, ca ceva se întâmplă în ovarele lor in jurul ovulației . Acest lucru poate varia de la o durere usoara pana la junghiuri . Unele femei simt ovulația ca si dureri de spate si poate dura de la câteva minute până la câteva zile. Dacă observați aceste senzații la aproximativ aceeași zi în fiecare lună, verificați mucusul cervical. Durerile ovulatorii pot fi un ghid util pentru atunci cand esti fertila.

- senzația ca esti sexy, flirtul și faptul ca esti mai sociabila pot fi semne că ești fertila . Puteți observa o dorinta sexuala mai mare in acest moment .

- temperatura bazala creste in ziua ovulatiei. Masurati-va temperatura in fiecare dimineata, de la inceputul ciclului menstrual pana la final. Veti observa ca in ziua ovulatiei temperatura creste cu cel putin 0,2 grade si se mentine ridicara pana in ziua menstruatie cand scade din nou. Daca ati ramas insarcinata , temperatura nu va scade.