Friday, June 6, 2014

Piept de pui umplut

Astazi ne-a fost pofta de carne de pui. Avand niste bacon si niste cascaval afumat in frigider, cea mai simpla si rapida optiune a fost niste rulouri la cuptor. De ce la cuptor ? Pentru ca sunt mai sanatoase decat cele gatite si prajite in ulei si binenteles au mai putine calorii.







Ingrediente


4 piepturi de pui dezosate

4 felii de bacon

200 g cascaval afumat

1/4 lingurita boia iute

1/2 lingurita praf de usturoi

1/2 lingurita boia de ardei dulce

1/2 lingurita piper

1 lingurita sare



Incalzim cuptorul la 180 grade celsius.

Pentru inceput amestecam toate condimentele intr-un bol mai mic. Luam piepturile de pui pe rand , le batem putin cu ciocanul de snitele si presaram condimentele amestecate pe ambele parti. Asezam cate o bucata mica de cascaval, apoi cate o bucata de bacon si rulam incet piepul. Repetam operatiunea cu fiecare piept de pui. In caz ca rulou este putin instabil , putem folosi niste scobitori pentru a il prinde.


In cazul in care nu prea agreati pieptul de pui si il gasiti putin uscat, felia de bacon se aseaza peste piepul de pui, la exterior si astfel carnea nu va mai fi uscata.

Se pune hartia de copt in tava apoi se pun rulourile pe ea si se da la cuptor pentru 40 de minute sau pana se rumenesc. Se servesc calde. Noi le-am servit cu cartofi si cu salata de varza.

Exista numerose posibilitati de a umple pieptul de pui. Pieptul de pui umplut cu legume este o modalitate sanatoasa si gustoasa. Avem nevoie de niste piepturi mari de pui , care se bat bine cu ciocanul de snitele, foarte usor pentru ca si carnea sa nu se imprastie. Apoi piepturile se condimenteaza cu sare si piper. Ca si legume putem alege vreo 2 cepe,  2 catei de usturoi , morcovi , fasole verde. Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar morcovul se feliaza. Carnea de pui ramasa de pe piept, care nu s-a putut folosi se toaca si se amesteca cu ceapa si usturoiul . Se umple fiecare piept cu acest amestec, se aseaza morcovul si fasole verde si se ruleaza bine, apoi se prinde cu ata sau sarma speciala si cu scobitor si se da la cuptor.

Legumele folosite pentru a umple pieptul de pui sunt extrem de variate . Puteti folosi ardei verde , gogosari, telina rasa chiar si sfecla rosie. Branzeturile sunt o alta varianta atragatoare pentru a umple pieptul de pui. Se poate folosi branza fetta, mozzarela, parmezan , chiar si telemea.

Pieptul de pui mai poate fi umplut chiar si cu fructe uscate. Cele mai populare fructe sunt prunele uscate. pentru a le prepara avem nevoie de 250 g prune uscate , 4 piepturi de pui , cepa verde, bucatele de slanina afumata si cantitati mici de zahar , miere si mustar. Mai avem nevoie de condimente si unt pentru prajit. Prunele uscate , fara samburi,  se tin in apa o jumatate de ora si apoi se oparesc cu apa fierbinte. Piepturile se desfac , se condimenteaza cu sare, piper si se imparte cantitatea de prune la bucatile de piept. Se pun prunele, ceapa verde tocata si bucatile de slanina in piept, se ruleaza , se prind si se prajesc putin in unt. Apoi se da la cuptor pentru 20 de minute. Avem nevoie de un sos format din mustar, apa, mierre de albine, zahar. Cantitatile sunt calculate in lingurite si sunt egale. Puteti folosi 2- 3 lingurite. Se ung rulourile de pui cu acest sos si se mai lasa inca zece minute in cuptor.