Imi place sa prepar briose sunt simple de facut iar imaginatia imi zboara de fiecare data. Exista atatea modalitati pentru aceste mici prajiturele !
Ingrediente pentru aproximativ 12 briose
Ingrediente :
2 cani de faina
2 cani de zahar
1/2 cana de cacao
2 plicuri praf de copt
1-1/2 cani de lapte
100 ml ulei
esenta de vanilie
2 oua
200 g ciocolata neagra
Incalziti cuptorul la 170 de grade Celsius.
1. Masurati totul si puneti ouale direct in bolul de mixer. Se adauga si zaharul.
2. Se amesteca la viteza mica pana la incorporate. Se adauga laptele, praful de copt, cacaoa , uleiul si esenta de vanilie. Se poate folosi doar un plic de praf de copt dar briosele nu vor creste asa de mari.
3. Se bate la viteza mare timp de 2 minute. Adaugati ciocolata topita .
Amestecul se toarna in formele de hartie sau in formele de coacere. In acest caz se ung cu ulei, unt sau margarina. Coaceti pentru aproximativ 15-20 de minute, pana cand scobitoarea iese curata. Se lasa sa se raceasca usor in tava, apoi se pune sa se raceasca complet inainte de glazurare.
Crema de ciocolata cu unt
Ingrediente :
1 pachet de unt
1/2 cana de cacao
4 cani de zahar brun
1/4 cana de lapte
1. Bateti untul cu mixerul pe viteza mare aproximativ 30 de secunde pana se inmoaie.
2. Se adauga cacaoa si 1 cana de zahar si se bate pana se incorporeaza.
3. Adaugati jumatate din lapte, restul de zahar si se bate pana se incorporeza complet.
4. Continuati sa adaugati laptele pana cand ajunge la o consistenta groasa, de crema.
Crema se introduce intr-un tub de forme si se decoreaza briosele dupa imaginatia fiecaruia.
Crema pentru briose cu branza Ricotta este o crema fina, pentru pretentiosi. Aceasta crema merge perfect la briosele cu ciocolata. Avem nevoie de un pachet de unt la temperatura camerei, 100 g de zahar pudra si 100 g de branza ricotta. Se amesteca bine ingredientele, cu mixerul, pana se omogenizeaza. Peste crema de ricotta se pune fulgi de ciocolata.
Crema pentru briose din nuca de cocos este in special iubita de copii. Pentru a prepara aceasta crema avem nevoie de 2 albusuri de ou, 100 g fulgi de nuca de cocos, 10 linguri cu zahar si esenta de rom. Albusurile se bat bine pana devin spuma apoi se adauga zaharul pudra, fiulgii de cocos si esenta si se amesteca bine pana devine groasa. Aceasta crema se pune in briose si se coace la cuptor. Nu se consuma fara coacere.
Crema pentru briose din menta are un aspect deosebit, mai ales pentru cele care iubesc verdele menta. Pentru aceasta retete avem nevoie de 200 ml frisca lichida, 400 gr ciocolata alba ,10 linguri sirop concentrat de menta sau colorant alimentar. Frisca se toarna intr-o oala si se pune la fiert. Cand fierbe introducem ciocolata alba rasa , asteptam putin pana se topeste si apoi punem totul la frigider ca sa se raceasca. Se scoate si se bate cu mixerul 3-4 minute apoi adaugam esenta de menta.