Wednesday, June 8, 2016

Fotografii cu cadouri ... pe Facebook

Ma intalnesc ieri , la o iesire , cu niste cunostinte... foarte mandre de masinile noi , cumparate de sotii lor. Pe facebook nu trece zi sa nu vad femei care se lauda cu cadourile primite (masini, excursii scumpe , ceasuri scumpe , telefoane..). Serios ? Telefon cadou ? Sa astepti sa-ti cumpere cineva telefonul de care ai nevoie ? Si sa te lauzi cu asta ? Sa te lauzi ca ai primit ceva ce ti-ai dorit foarte mult si n-ai fost in stare sa muncesti sa-ti cumperi?
Sa te lauzi ca si femeie ca ai iesit la restaurant si pui o poza cu un preparat facut de un bucatar?
Apreciez totusi femeile care se lauda ca au primit flori. Asta este cadoul perfect pentru o femeie pe care o iubesti si ea te iubeste: florile preferate si ciocolata fina, elvetiana. Restul e cancan si materialism.
Noi femeile vrem egalitate cu barbatii , chiar mai mult, caci in unele case gaina comanda tot, dar unele nu sunt in stare sa-si castige existenta si sa-si asigure lucrurile necesare vietii. Caci o masina, un telefon , facturile, mancarea , un covor, o perdea, o iesire sunt lucruri pe care orice femeie ar trebui sa si le asigure...singura. Caci viata, statul, constitutia ne-a oferit drepturi si sanse egale, atat femeilor cat si barbatilor.
Da, le place sa dea vina poate pe nesansa dar eu stiu ca o femeie care vrea sa munceasca si este responsabila , moderata in cheltuieli poate sa-si permita aceste lucruri. Dar daca vrei doar o functie, un job de ochii lumii , nu-ti place sa depui efort, sa-ti depasesti limitele... nu poti. Daca iti incepi ziua prin cafenele, stai doua ore la manichiura si o ora la pechichiura, apoi nu mai faci nimic ca sa nu-ti strici unghiile .. nu poti. Nu poti ...daca singurele ambitii pe anul in curs sunt unde imi petrec concediul de vara, concediul de iarna, weekendurile, revelionul .. care binenteles le plateste barbatul sau sa gasesc pe cineva (soacra sau mama) sa se ocupe de copii.
Adica, mai concret, sa castigi intr-o luna cat sa-ti permiti doar cheltuielile la masina, bani de tigari si de cafenele . Adica nici nu aduci bani in casa si nici de familie nu prea te poti ocupa dar pretentiile sunt foarte mari : vrei sa fii sefa in casa, sa dai ordine, sa decizi unde si cat poate sta partenerul , sa alegi prietenii de familie , ce masina vrei sa ai, unde vrei sa mergi in concediu, in weekenduri. Pentru ca am vazut barbati care predau toti banii sotiei, altfel e de rau, se lasa cu scandal imens, ei trebuie sa-i castige dar nu au voie si nu sunt in stare sa-i gestioneze.
Barbati care cheltuiesc mii de euro pentru un concediu oferit sotiei si ea nici macar nu este in stare sa mearga la sala ca sa nu-l stanjeneasca cu corpul ei deformat , pe acea plaja exotica.
Da...stiu .. unele zic ca asa procedeaza o femeie hotarata si desteapta... lasa-l pe el sa asigure casa, masa , masina , bani si cheltuieli caci femeia are valoare si femeia trebuie pretuita si ingrijita.
Eu zic ca toate au o limita si vine ziua in care el se satura sa ofere mult si sa primeasca foarte putin.
Eu zic ca viata este foarte frumoasa cand nu trebuie sa-l suni de 20 de ori pe zi si sa-ti smulgi parul din cap de disperare atunci cand el intarzie undeva sau nu raspunde la telefon. Viata este linistita cand nu trebuie sa-l urmaresti , sa-l cauti peste tot, sa-i tii evidenta, sa-i caut prin buzunare , prin telefon. Pentru ca nu faci asta din dragoste ci din frica ca o sa ramai pe drumuri daca el isi gaseste pe alta. Din frica ca o sa fie greu sa-ti gasesti pe cineva care sa te mai iubeasca sau sa-si mai doreasca o viata cu tine asa cu pretentiile tale si cu stilul tau de viata. Pentru ca daca ai fi constienta de valoarea si puterea ta nu ai face asta.
Viata este frumoasa cand fericirea si viitorul tau nu sta in mainele unui barbat sau in banii lui.
Si noi femeile care nu prea suntem duse in concedii, care nu primim multe cadouri, care muncim uneori inclusiv sambata si duminica pe de alta parte stim ca barbatii casatoriti incep sa faca cadouri si multe favoruri doar atuci cand au constiinta prea incarcata. Asta e felul lor sa-si rascumpere greselile , sa-si elibereze sufletul de pacate... ca apoi sa-si faca altele.